Kairestin blogi

Ajatuksia ja ilmiöitä henkilöstöpalveluiden maailmasta.

// Blogi

Vuodenvaihtuessa

keskiviikkona 27.12.2023

 

Lämmin kiitos asiakkaille ja työntekijöille kuluneesta vuodesta ja katse kohti seuraavaa - yhdessä!

// Blogi

Kelit viilenee – tunnelma tiivistyy

tiistaina 30.8.2022

Huh hellettä. Lämmin ja pitkä kesä alkaa taittua syksyyn, siitä varmimpina merkkeinä koululaisten arkisen ahertamisen alkaminen ja linnun metsästyksen käynnistyminen. Kesällä jokainen meistä on varmasti päässyt nauttimaan lämmöstä ja aikanaan ladannut akkuja tai vaihtoehtoisesti päässyt työskentelemään mieleisissä sesonki- tai kesälomatöissä ja hankkimaan talven varalle.

Kairestinkin kesäpestit alkaa pikkuhiljaa olla lopuillaan ja syksyn ja talven sesonkia kiivaasti valmistellaan. Niinkin hauskalle kuin se tuntuu +20 asteen lämmössä, talven sesonkityöt ovat varsin ajankohtaisia ja talven toimintojen valmistelut täysillä käynnissä. Iloksemme matkailu- ja ravintola-alan kysyntä on käytännössä palautunut koronasta ja ala tarvitsee edelleen työntekijöitä, missä olemme apuna tuomassa ratkaisua. Sijoituksia onkin jo tehty pitkälle kevääseen asti – parhaat paikat jaetaan nyt!

// Blogi

Kesä tulee – uudet tuulet puhaltavat

tiistaina 31.5.2022

Kairest Oy:n blogi kirjoitusten rytmi ei päätä huimaa, mutta taustalla tapahtuu koko ajan ja vauhti kiihtyy. Koronan kanssa on opittu elämään, maailma on avautunut, yleinen työttömyys laskenut sekä työvoiman kysyntä on kovinta vuosiin. Erityisesti ravintola- ja terveydenhoitoalat sekä siivoustyö kaipaa tekijöitä vasemmalta ja oikealta.

Työtä on tarjolla ennätys määrin ja kiitos työntekijöidemme, myös asiakkaamme ovat saaneet helpotusta arkeensa. Suurten ikäluokkien eläköityminen koskettaa kuitenkin työmarkkinoita, emmekä mekään ole sille immuuneja. Vietimme keväällä lähes 15 vuoden ansiokkaan työuran tehneen eläkkeelle jäävän työkaverimme läksiäisiä. Olen päässyt tämän lisäksi toivottamaan antoisia eläkepäiviä useille aivan valloittaville henkilöille, jotka ovat kanssamme asiakkaidemme arjessa työskennelleet.

// Blogi

Muistoihin vuosi 2020 – Tervetuloa 2021!

keskiviikkona 23.12.2020

Vuosi 2020 - Kairest 30v. juhlavuosi näytti maaliskuun puoliväliin saakka kaikkien aikojen vuodelta, mutta kuinkas kävikään. Jokainen meistä tulee muistamaan kuluvan vuoden, mutta miten ja missä mielessä? Osalle pandemia avasi uusia mahdollisuuksia, jopa menestystä. Osalle kaikki vanha romuttui silmän räpäyksessä, tutulta ja turvalliselta katosi pohja. Yhtä kaikki jokainen meistä joutui pohtimaan tilannettaan uudessa valossa ja omilla ratkaisuillaan muokkaamaan polkuaan eteenpäin. Oppimaan jouduimme kaikki - kiveen hakatutkin totuudet saivat ihan uutta muotoa.

Kevään shokin, kesän orastavan "normaalin" ja syksyn toisen aallon myötä oppimisprosessin ja sopeutumisen nopeus ratkaisee sen kuinka itsekukin meistä nousee ja pääsee uuteen aikaan. Pandemia on runnellut työmarkkinoita, työllistäviä yrityksiä ja työtä tekeviä. Nopeiden muutosten keskellä olemme onnistuneet tarjoamaan väylän molemmille keskeisille toimijoille yhdistyä vallitsevan tilanteen mukaan. Ilahduttavaa on ollut havaita, että työuransa aikana Kairestilla työskennelleitä on palannut hakemaan töitä kauttamme, olemme myös pystyneet tarjoamaan heille toimeentuloa ja samalla tarjonneet asiakkaillemme osaavia henkilöitä vaihtelevaan työvoima tarpeeseen. Kiitos luottamuksesta.

// Blogi

Kairest Oy 2020 – 30 vuotta yrittäjien ja yritysten kumppanina sekä työnantajana työntekijöille

keskiviikkona 23.9.2020

Kairest Oy on yksi Suomen vanhimmista henkilöstöpalvelualan yrityksistä.  Yritys on perustettu juurikin samanlaisessa vaikeassa tilanteessa vuonna 1990, jossa nyt tällä hetkellä elämme.  Niihin aikoihin alkoi  maailmanlaajuinen lama, joka kosketti jollakin tapaa meitä jokaista. Nyt COVID-19 muokkaa maailmaa ja vaikuttaa meihin kaikkiin, ja sen nujertamiseksi joudumme jokainen tekemään töitä ja muuttamaan tapaamme elää.

Kolmekymmenvuotisen yrityksemme aikana olemme onnistuneet tarjoamaan merkityksellistä tekemistä ja toimeentuloa valtakunnallisesti valtavalle määrälle työntekijöitä, työtä joka sopeutuu kulloisenkin työntekijän tarpeeseen. Samalla olemme yhdessä työntekijöidemme kanssa auttaneet asiakasyrityksiä saamaan oikeanlaisen työntekijän mahdollistamaan heidän unelmansa omien asiakkaidensa palvelemiseen.