// Blogi

Vuokratyön hyödyt omalla urapolulla

perjantaina 28.6.2024

Vuokratyöllä on hyvinkin paljon tunnistettavia hyötyjä omalla urapolulla. Esimerkiksi uran alkuvaiheessa vuokratyön myötä on hyvä mahdollisuus saada paljon merkintöjä eri työpaikoista omaan CV:hen. Osaamisen laajentaminen sekä työkokemuksen kartuttaminen korostuvat, kun pääsee työskentelemään mahdollisesti erilaisissa kohteissa. Tässä muutama nosto vuokratyön hyödyistä omalla urapolulla: 

 1. Joustavuus 

 Vuokratyö tarjoaa mahdollisuuden joustavuuteen erilaisissa elämäntilanteissa. Esimerkiksi, jos opiskelijana tarvitsee hieman lisätienestiä tai haluaa kokeilla erilaisia työympäristöjä ennen pidempiaikaisempaa työpaikkaa, on vuokratyön tekeminen hyvä ratkaisu. Vuokratyö voi olla myös hyvä reitti takaisin työelämään työttömyyden jälkeen. Vaikeassa taloudellisessa tilanteessa voi olla mahdollista saada lisävuoroja vuokratyön myötä ja päästä helpottamaan omaa tilannetta. Rutiinia kaipaaville täysipäiväsen työn tekeminen yhdessä työkohteessa on myös hyvin normaalia vuokratyöyrityksen kautta. Ihmiset ovat erilaisissa elämäntilanteissa ja vuokratyön kautta on mahdollista pystyä sopimaan räätälöidysti työvuoroja itselleen sopivaan tahtiin.  

 2. Nopea työllistyminen 

 Työn etsiminen itse voi olla haastavaa ja rankkaakin puuhaa. Vuokratyöyrityksillä on kontakteja asiakkaisiin ja sitä kautta voi löytää sopivaa työtä jopa helpommin kuin itse hakemalla. Vaikka heti ei olisi sopivaa työpaikkaa auki, jättämällä hakemuksen voi vuokratyöyritys ottaa myöhemminkin yhteyttä ja tarjota erilaisia työmahdollisuuksia elämäntilanteen mukaan. 

 3. Verkostoituminen 

 Kun pääsee työskentelemään erilaisissa työkohteissa erilaisten ihmisten kanssa, on hyvä mahdollisuus päästä luomaan itselleen verkostoja tulevaisuutta varten. Hyvin hoidettu työ jää mieleen ja uusia ovia työelämään voi aueta tulevaisuudessa vuokratyön kautta tehtyjen verkostojen myötä. Uudet kontaktit yritysten sekä työntekijöiden kanssa ovat hyvä tapa saada itselleen tunnettuutta alalla.  Erilaisissa työyhteisöissä pääsee myös harjoittamaan ja kehittämään omia sosiaalisia taitojasi.  

 4. Mahdollisuus pidempiaikaiseen työsuhteeseen 

 Monille yrityksille vuokratyöntekijät ovat hyvinkin pitkäaikaisia työntekijöitä ja yritykset palkkaavat heitä jopa vakituisiin työsuhteisiin. On helppo rekrytä työntekijä pidempiaikaiseen työsuhteeseen, kun hänen osaamisensa on jo valmiiksi tiedossa sekä työkulttuuri, toimintatavat ovat jo omaksuttu. Vuokratyö toimii siis myös hyvänä ponnahduslautana pysyvämpään työsuhteeseen.  

5. Uusi osaaminen ja työkulttuuri 

 Vuokratyössä pääset näkemään eri yritysten käytäntöjä sekä erilaisia tapoja toimia. Pääset ottamaan näistä parhaimmat opit itsellesi mukaan, joita voit hyödyntää tulevaisuuden työssäsi. Voit päästä kouluttautumaan ja oppimaan täysin uusia taitoja, joita ei muualla saisi. Tämä voi parantaa kilpailukykyäsi työntekijämarkkinoilla. Voi olla jopa mahdollista päästä kokeilemaan täysin uusia työtehtäviä ja aloja, joista voit löytää itsellesi täysin uudenkin urapolun.  

 6. Työkokemuksen kartuttaminen 

Kaikenlainen työkokemus on arvokasta. Välillä voi tulla tilanteita, jolloin työllistyminen pitkäaikaisempaan työsuhteeseen on haastavaa. Silloin ei kannata lannistua vaan esimerkiksi juuri vuokratyön myötä tehdä edes yksittäisiäkin työvuoroja. Työtä hakiessa työkokemusta ja varsinkin monipuolista sellaista arvostetaan. Vuokratyöpaikka voi hyvinkin olla ensimmäinen tai viimeinen työpaikka ja kaikkea siltä väliltä! Monipuolinen kokemus tekee työnhakijasta houkuttelevamman rekrytoijille ja voi avata uusia uramahdollisuuksia.  

 Nämä hyödyt tekevät vuokratyöstä houkuttelevan vaihtoehdon monille työnhakijoille, ja se voi toimia merkittävänä väylänä urakehityksessä. 

 

Valtteri Hannelin

Rekrytointikoordinaattori

 

 

Matti Vähäkuopus