// Blogi

Kelit viilenee – tunnelma tiivistyy

tiistaina 30.8.2022

Huh hellettä. Lämmin ja pitkä kesä alkaa taittua syksyyn, siitä varmimpina merkkeinä koululaisten arkisen ahertamisen alkaminen ja linnun metsästyksen käynnistyminen. Kesällä jokainen meistä on varmasti päässyt nauttimaan lämmöstä ja aikanaan ladannut akkuja tai vaihtoehtoisesti päässyt työskentelemään mieleisissä sesonki- tai kesälomatöissä ja hankkimaan talven varalle.

Kairestinkin kesäpestit alkaa pikkuhiljaa olla lopuillaan ja syksyn ja talven sesonkia kiivaasti valmistellaan. Niinkin hauskalle kuin se tuntuu +20 asteen lämmössä, talven sesonkityöt ovat varsin ajankohtaisia ja talven toimintojen valmistelut täysillä käynnissä. Iloksemme matkailu- ja ravintola-alan kysyntä on käytännössä palautunut koronasta ja ala tarvitsee edelleen työntekijöitä, missä olemme apuna tuomassa ratkaisua. Sijoituksia onkin jo tehty pitkälle kevääseen asti – parhaat paikat jaetaan nyt!

Perinteisen sesonkityövoiman lisäksi kansainvälinen rekrytointimme tarjoaa mahdollisuuksia asiakkaillemme. Projektimme on edistynyt hienosti, ja kohta lähes 20 henkilöä on jo töissä. Vallitsevassa tilanteessa, jossa esimerkiksi kokkeja ei meinaa millään olla riittävästi kysyntään nähden, onkin jo eriskummallista, että pystymme lähes rajattomasti tarjoamaan ehdokkaita tarpeeseen. Nykäise hihasta, niin vaihtoehtoja kyllä järjestyy!

Työperäinen maahanmuutto on realismia ja tulee osaltaan ratkaisemaan isoa työvoimapulaa, myös muilla aloilla. Esimerkiksi terveydenhoidossa osaajille on huutava tarve. Heidän osaamisensa tulisi ehdottomasti pystyä hyödyntämään, vaikkei suomenkieli luonnistuisi. Sairaanhoitajan työskentely hoiva-avustajana on valtavaa resurssien tuhlaamista. Toisaalta yhteiskunnallisesti olisi erittäin tärkeää helpottaa työperäistä maahanmuuttoa muutoinkin ja toisaalta vahvistaa kotouttamista, jotta maahan saapuneet henkilöt saataisiin nopeasti integroitua yhteiskuntaan. Näin pystyttäisiin varmistamaan, että he jäävät tänne ja tuottavat omalta osaltaan myös yhteistä hyvinvointia. Haastankin jokaista työvoimapulassa kärvistelevää työnantajaa miettimään, onko suomen kieli todella niin ehdoton vaatimus työntekijälle. Voisiko sittenkin tulla kyseeseen kansainvälinen työntekijä?

Rieti Rautaparta

Toimitusjohtaja

Rieti Rautaparta