// Blogi

Vuodenvaihtuessa

keskiviikkona 27.12.2023

 

Lämmin kiitos asiakkaille ja työntekijöille kuluneesta vuodesta ja katse kohti seuraavaa – yhdessä!

 

Suomessa jatkui vuoden 2023 aikana haastavien vuosien ketju- Talousviisaita kuunnellessa voi vähäisilläkin ennustajakyvyillä päätellä, ettei tilanne ole vielä ohi. Kulutus on varovaista ja tämä heijastuu myös yritystoimintaan. Henkilöstö – mahdollistaja – on investointina aina suuri, ellei jopa suurin kuluerä. Tämän vuoksi resurssihankintaa pohtiva joutuu miettimään, onko juuri nyt oikea hetki toimia.

Ristiriita on melkoinen. Kuinka pitkälle nykyinen henkilöstö venyy/voi venyä ilman että kuvio hajoaa. Missä vaiheessa on syytä alkaa valmentamaan uusia tekijöitä mukaan nousuun, joka ennemmin tai myöhemmin koittaa. Kyse on siis ajoituksesta. Milloin on oikea aika?

Yksi ratkaisu tilanteeseen on joustavat henkilöstöratkaisut kuten henkilöstövuokraus, in-house/interim-palkkaukset, joissa työvoimaa on juuri sopivasti käytössä silloin kun liiketoiminta sitä tarvitsee. Saman kumppanin kautta löytyy myös vakituiset työntekijät, kun oikea aika koittaa. Pitkäjänteisen yhteistyön kiistaton etu on molemminpuolinen tuntemus.

Kairest on tehnyt pitkäjänteistä yhteistyötä suomalaisten yritysten kanssa jo yli 30 vuoden ajan ja matka jatkuu. Vuoden 2023 alussa yritys investoi vahvasti toiminnan uudistamiseen ja järjestelmiin. Näillä uudistuksilla parannamme asiakas-, työnhakija- ja työntekijäkohtaamisiamme. Järjestelmät eivät poista läsnäoloamme, vaan ne antavat kohtaamisille ja keskusteluille enemmän aikaa.

Kehitystyömme jatkuu edelleen. Yleensä sisäinen työ vie aikaa ulkoiselta. Tästä huolimatta voimme kuitenkin tehdä seuraavan uuden vuoden lupauksen: ”Me pyrimme olemaan aina täällä läsnä Sinua varten – tarpeesi ja tilanteesi mukaan!”. Aivan kuten olemme olleet jo vuosikymmenien ajan.

Vuodesta 2023 kiittäen ja Menestyksellistä Uutta Vuotta 2024 toivottaen,

Matti Vähäkuopus

Toimitusjohtaja

Matti Vähäkuopus