// Blogi

Kesä tulee – uudet tuulet puhaltavat

tiistaina 31.5.2022

Kairest Oy:n blogi kirjoitusten rytmi ei päätä huimaa, mutta taustalla tapahtuu koko ajan ja vauhti kiihtyy. Koronan kanssa on opittu elämään, maailma on avautunut, yleinen työttömyys laskenut sekä työvoiman kysyntä on kovinta vuosiin. Erityisesti ravintola- ja terveydenhoitoalat sekä siivoustyö kaipaa tekijöitä vasemmalta ja oikealta.

Työtä on tarjolla ennätys määrin ja kiitos työntekijöidemme, myös asiakkaamme ovat saaneet helpotusta arkeensa. Suurten ikäluokkien eläköityminen koskettaa kuitenkin työmarkkinoita, emmekä mekään ole sille immuuneja. Vietimme keväällä lähes 15 vuoden ansiokkaan työuran tehneen eläkkeelle jäävän työkaverimme läksiäisiä. Olen päässyt tämän lisäksi toivottamaan antoisia eläkepäiviä useille aivan valloittaville henkilöille, jotka ovat kanssamme asiakkaidemme arjessa työskennelleet.

Osana ratkaisua tulevaisuuden työvoiman saatavuuteen, olemme käynnistäneet vuoden alusta kansainvälisen rekrytoinnin omana työnämme. Rivejämme vahvistaa kv-rekrykoordinaattori, jonka kätten kautta ensimmäiset työntekijämme aloittavat työnsä Suomessa jo Juhannusviikolla!

Ensivaiheessa rekryputkesta on tulossa kokkeja, mutta myös terveydenhoidon osaajia sekä siivoojia. Lisäksi olemme jo koonneet reserviin työvoimaa niin teollisuuden kuin maatilojen tarpeisiin. Kartoitamme yhteistyössä asiakkaidemme tarvetta, jonka perusteella hoidamme avaimet käteen -periaatteella osaajia Suomeen. Kiinnostus on ollut kovaa ja uskon, että kuluvana vuonna voimme tarjota useita kymmeniä, ellei satoja osaajia asiakkaidemme tarpeisiin. En voi kuvailla kuinka innoissamme olemme tästä!

Lisää tunnelmia somessa, kotisivujemme tarinoissa ja blogissa tulevaisuudessa!

-Enemmän irti arjesta-

Rieti Rautaparta

Toimitusjohtaja

Rieti Rautaparta